Kocam Bana Tecavüz Etti Hamile Kaldım

Kocam Bana Tecavüz Etti Hamile Kaldım

Kocamla 13 senelik evliyiz. 2 çocuğumuz var. Kocam ne benimle ne çocuklarla ilgilenmiyor. 2,5-3 ay kadar önce böyle bir evliliği daha fazla sürdürmek istemediğimi ve boşanmak istediğimi söyledim. Beni sevdiğini, daha dikkatli olacağını benden boşanmayacağını söyledi. Kararımın kesin olduğunu ve boşanmak istediğimi söyledim.

Boşanma hazırlıkları yapmaya, iş aramaya başladım. O ay adetim gecikti. Hamile olamazdım çünkü yatağımı aylardır kocamdan ayırmıştım, aylardır birlikte olmuyorduk. Başka bir erkekle zaten Allah korusun böyle bir şeyden. Stresten gecikmiştir, olabilir diye düşündüm. Sonraki ay da adet almayınca ne olur ne olmaz diye bir test yapayım dedim. Gebelik testi pozitif çıktı! İnanamadım! Bir erkekle birlikte olmamıştım, nasıl hamile kalmıştım?

Kocama hamile kaldığımı söyledim. Pis pis sırıtınca bir şeyler yaptığını anladım. Bana ne yaptığını sordum. Meğerse ona boşanmak istediğimi söyleyince, boşanmaktan vazgeçeyim diye bir hafta boyunca bana uyku ilacı içirmiş, ben uyuyunca da bana tecavüz etmiş. O günlerde erkenden uykum geliyordu ama iş görüşmelerine gidiyorum, yoruluyorum o yüzdendir diye düşünmüştüm, bir şeyden şüphelenmemiştim. Meğer erkenden uykum gelen geceler hep uyku ilacı verip tecavüz etmiş bana. 10-15 gün boyunca her gece yapmış bunu.

Kocam bana tecavüz etti buna hakkı var mı?

Hamile kalmayı beklemediğim için adet gecikmesi sanıp beklerken çocuğu aldırma süresini kaçırmış oldum ama zaten çocuğumu aldırmaya kıyamazdım. Şimdi 3. çocuğuma hamileyim. Ama kocamın bana haberim yokken tecavüz ederek hamile bırakmasını hazmedemiyorum. Sen benim resmi karımsın istediğim zaman seninle birlikte olurum diyor. Tamam henüz boşanmadık ama bana uyku ilacı vererek birlikte olması nedir? Ondan şikayetçi olmayı düşünüyorum. Şikayetçi olursam ceza alır mı?

*

Evli olmak her hakkı vermez

Evli olmanız eşinize siz istemediğiniz halde sizinle cinsel ilişki yaşama hakkı vermez. Böyle bir şey yaparsa (ki yapmış) Türk Ceza Kanunu‘nun 102. maddesine göre suçtur. Şikayetçi olduğunuz taktirde kocanızın 18 sene hapis cezası alma riskiyle karşı karşıya kalacağı öngörülebilir. Bu arada sizin de şikayet süresini kaçırma riskiniz var. Bir an önce bir ceza avukatı ile görüşüp vekalet vermenizi ve sizi savunmasını sağlamanızı tavsiye ediyorum.